NIEUWS  

Tentoonstelling Kunstliefde van 25-10-2014 tot 23-11-2014
Centraal staat in deze tentoonstelling de wisselwerking tussen het geestesoog en het oog dat rechtstreeks de wereld inkijkt. Dat betekent aandacht voor werk waar beelden uit externe realiteit een verband aangaan met beelden uit innerlijke realiteit van de kunstenaar. De werken hebben dus hun oorsprong in twee beeldwerelden: het shot van de buitenwereld, dat is gemaakt door de ogen van de kunstenaar, en de 'afdrukken' uit de innerlijke beelddatabank van de kunstenaar. Criteria voor de selectie van de getoonde werken zijn de aanwezigheid van letterlijke en complexe beeldlagen die met elkaar in dialoog zijn.
De tentoonstelling is ontstaan uit een initiatief van Udo Braehler, jarenlang de voorzitter van de Commissie Artistiek Beleid van Kunstliefde.

Deelnemende kunstenaars zijn:
G-Brecht, Amsterdam, Nederland
Herko van Eerden, Maarn, Nederland
Mehraneh Atashi, Iran
Minnie Weisz, London, Verenigd Koninkrijk
Robert Suermondt, Brussel, België
Shigeo Arikawa, Japan
Udo Braehler, Utrecht, Nederland

De tentoonstelling werd geopend door Nathalie Braehler, directeur van Cultural Oil BV. Zij liet zien hoe de op de tentoonstelling getoonde werken op een interactieve manier tot nieuwe beelden kunnen worden getransformeerd. Zo ontstonden verrassende nieuwe Dubbele Beelden.

Kunstliefde, Nobelstraat 12A, 3512 EN Utrecht, (0031)(0)30 2314218, mail@kunstliefde.nl, www.kunstliefde.nl

Open atelierdagen
Op zondag 1 en zondag 8 juni 2014 zijn van 13.00 - 18.00 uur alle ateliers van professionele kunstenaars in Utrecht open. Zo ook de Vlampijpateliers. Uiteraard is iedereen welkom.